Tuesday, June 29, 2010

bosan nyerrrrrrrrrr

hua hua hua..bsn bangat!!

Monday, June 28, 2010

Congrats German!Good Job Argentina!!!!

Salam,

Lame aku x berblogging...agak bz sejak dua menjak ni..disebabkan mlm tadi ngn pagi tadi degan gagah nyer aku bgn nk tgk bola, so kene la post something kan..match Germany vs England , seperti jangkaan aku comfrim german menang..dah terbukti german ngn mudah nyer dapat membenam keegooan England (lebih2 si Rooney tu, menyampah giler aku ngn mamat ni).. tp aku kesian gak la ngn England..gol si Lampard x dikira..papepun, klu kira pon baru 4 -2.. kalah jgk kan.. hahah..mamat german yg name Ovil tu mmg laju giler..w'pon mata dia cam x cukup tido jer, tp lari laju giler..tertekejo dek defender England..harap2 mamat ni akn dibeli oleh Liverpool..haha..tahniah skali lagi kepada Germany yg menang 4-1.. Dan Argentina dengan selambe je menang 3-1 keatas Mexico..Mexico mmg menunjukkan permainan yg cantek dan Javier Hernandez telah membuktikan yg die mmg layak bersama M.U next season..patutnyer die masuk Liverpool kan..hehe.. kla tawan, nnt klu gua free gua post lagi k..












editor's note: kpd semua readers, thnks for your support!! walaupon aku support Spain, tapi aku rase Argentina akan menang wolrd cup tahun ni...gud luck argentina..(abg JEM pggil Argentino..mmg suko tino2 ni kate abg JEM..haha) harap2 sempat la join contest DenaiHati..


Wednesday, June 16, 2010

World Cup Final Score Day 5

Group F

New Zealand 1 - Slovakia 1


Group G

Portugal 0 - Ivory Coast o



Brazil 2 - North Korea 1

Tuesday, June 15, 2010

Cerita disebalik World Cup

Salam,

Semalam sharp kul 530 ptg aku kuar ofis terus zoom balik umah..memandangkan rumah aku yg kat kg baru ni xde sport channel, terpaksalah aku pergi ke kedai sbb nk tgk Holland vs Denmark.. bermula lah perjalanan ke kedai..kat kg baru ni ade satu kedai mamak yg aku pernah lalu..aku nampak cam ade screen besar..sepantas kilat aku terus pergi..order makan minum..pastu aku pggl la macha tu "yanadey, bukak world cup la"..dgn selamba je macha tu ckp " ta dak..channel world cup xdak"..haram jadah..xde plak..aku da order da ni..pastu apa lagi.." yanadey, bungkus"..dgn perasaan kecewa aku pon pergi ke kete aku balik..


editor's note: Thomas Sorensen ni mmg aku salute...antara goal keeper yg aku minat..


editor's note: Dirk Kuyt score untuk second goal Holland..ni player Liverpool ni..team aku ni..hehe

masa aku jalan ke kereta aku, aku ternampak la satu kedai melayu ni..ade bola!!!cun!!aku letak nasi bungkus dlm kete..xkan aku nak bawak plak nasi bungkus tu..kantoi la kan lapak situ nk tgk bola je..so untk cover line, aku letak nasi bungkus dlm kete jer..nnt order minum jer...apalagi, aku terus pg kedai tu..xjauh dari kedai mamak yg begong tu..kedai melayu ni ramai org tgk..semua tua2..tv kecik giler..14" je..korg bayangkan 20 org tgk tv kecik tu..aku da mls nk nk cari kedai lain..aku pon lepak je situ..w'pon tv kecik, tapi puas ati sbb Holland menang 2 - 0..masa aku kat kedai tu aku seronok dengar pakcik2 tau ni sembang pasal bola..cam best jer..pastu dorg asik cakap "confirm 2 setengah"..pastu ade mamat muda tu cakap " kalau gol, rezeki aku la ni"..aku da suspek something..sah!!mmg betul ape yg aku bermain dalam fikiran aku..dorg ber " gambling" kat kedai tu...aku xtau la bape dorang betting, tapi aku nampak mamat yg muda tu kuarkan duit rm 50 satu gengam dari poket die..memang byk duit mamat tu kot..aku rase mamat tu tokey gambling utk match tu..pas abis match tu, aku terus balik umah..malas aku nk fikir pasal orang2 tua kat situ..aku plak rase malu..baik aku fikir camne nk tgk match Japan vs Cameroon..sedang aku fikir2 kat umah tu...sedar2 da cerah..aku tgk jam, dah kul 730..aku dah lambatt!!!moral of the story, aku igtkan yg tua2 ni xde dah betting2 ni..rupenyer lagi teruk..ish2!! xpela, aku tgk sbb aku minat bola..betting2 aku xnak..so, kepada anda semua.."terus kan usaha, tekadkan semangat dan fikirkan yang positif..Insyaallah kecemerlangan dalam gemgaman kita" (sila baca degan nada Dr. Fadzilah Kamsah..hehe)..okla..nnt aku update lagi.. challow betty!!


esdtor's note: duit yg kiter dapat klu x betul caranyer, sekejap je abis..tul x?

World Cup 2010 Final Score Day 4

Holland 2 - Denmark 0


Japan 1 - Cameroon 0


Italy 1 - Paraguay 1

Sunday, June 13, 2010

World Cup Final Score - Day 1,2 & 3

Group A

South Africa 1 - Mexico 1


Uruguay 0 - France 0


Group B

Argentina 1 - Nigeria 0


South Korea 2 - Greece 0

Group C

England 1 - USA 1




Algeria 0 - Slovenia 0

Group D

Servia 0 - Ghana 1

German 4 - Australia 0

Friday, June 11, 2010

World Cup 2010 & Work Station Contest..ade kaitan x?

salam,

malam ni akn bermulalah world cup 2010..pilihan aku tetap sama..Spain.. dah name pon torres..xkan fan Brazil plak..hehe.. spain berada dalam group H bersama Switzerland, Honduras & Chile..confirm boleh makan punyer..aku predict untuk round of 16, Spain akan jumpa Portugal yg merupakan runner-up group G. cam biase dengan mudah nye Spain akan menang. Pastu akan jumpe Brazil Quarter final..lawan brazil ni susah skit..aku predict Spain akan menang tipis 3-2..dah menang lawan Brazil, Spain akan bertemu Argentina..pastu final lawan German. lawan german confirm la Spain mng..hehe,,ni based on ape yg aku predict la..mestilah aku predict team favourite aku yang akan masuk final..tul tak?..so, arini dengan bersemagat waja nya aku tampal schedule match untuk world cup kat work station aku..haha



arini aku rase nk citer pasal kekemasan work station ofismate aku..kiter mulakan dengan pemenang tempat ke - 3:


editor's note: no. 3- azri. ni die mamat yg paling bz klu ari jumaat.meja bersepah x hengat.same je ngn meja aku..haha

editor's note: no. 2 - epol. klu amek gambar work station mamat ni 3 mggu lepas, mmg die la winner untuk contest ni sbb mase tu mamat ni baru balik program 5S..tp sekarang same je..haha


editor's note: no. 1 - udin. mamat ni onleave seminggu..sbb die on leavelah keje aku jadi belambak.work station lelaki paling kemas kat department aku.tp die winner kali ni..tahniah udin..next week aku plak cuti..selamat berkerja..haha

work station aku?bkn aku xnk tunjuk..tp disebabkan aku organizer, so, aku xleh la msk contest ni. tul x? hehe..so, kepada korg2, happy holiday..esok ade bufday party..dania punyer bufday..dah la start kul 7 pagi..kat bagan lalang plak..sabtu lak tu...time tido aku tu..ape punyer idea lah azri ni..tp xpelah, yg penting esok kiter ber BBQ!!! oklah..gua chow dulu..challow betty!!

Thursday, June 10, 2010

Caldina dan aku?

Salam,

Ape kaitan caldina ngn aku? cube korg teka..tett!!masa dan tamat..sebenarnya kaitan die bermula camni...my ofismate nk beli kete caldina ni..ofismate tu kawan aku..so, dlm masa yg same aku pon terbabit skali dlm meng"hunter" si caldina ni..hehe..tu aje..ermm..


editor's note: ni lah caldina impian member aku tu..(gambar sekadar hiasan..haha)

arini xde idea nk tulih ape kat blog ni..aku merapu je la yer..td follow my fren tu pg used car..caldina yg kitorg tgk tu xdpt memuaskan hati member aku..so, kitorg pon calow betty la kan..yg aku x puas ati nyer, salesman tu dah macam penarik kete plak..dah la muka garang, layan kami pon cam haram jadah je..pelik tul aku..klu salesman cina sedaya upaya die akn suruh kiter beli kete tu..explain mcam2 la supaya kiter yakin nk beli kete tu..ni tidak..cam nk taknak je lyn kitorg..xpela..maybe die ade masalah kot..bak kate azri, think +ve..ok lah..arini malas nk merapu byk..xde mood sgt...challow betty!!

Wednesday, June 9, 2010

Today is wednesday? not saturday ?!!!

salam,

mesti korg pelik kan..knp title post aku pagi ni camni..sbb nyer arini malas sgt nk bangun nak pi keje...w'pon malas nk pg keje, aku kene la kuatkan semangat dan iltizam untuk pegi keja demi merealisasikan impian negara bagi melahirkan golongan belia yang berwawasan seterusnya membantu membangunkan ekomoni negara..haha..dah macam karangan bahasa melayu mase sekolah dulu2..sbnrnye aku kene la pg keje jgk w'pon malas..sbbnye, kalo x pegi keje, sape yg nak bayar kete, umah,mkn, minum, karaoke, bowling?hehe..w'pon gaji engineer cabuk cam aku ni xde lah byk macam doctor - doctor cun yg ade kat hospital kerajaan tu, tp klu xpegi keje, alamat nye gaji aku akan same macam doctor-doctor yg ade kat bawah jambatan tu la..so, untuk menjaga imej jejaka hensem cam aku ni(azri confirm kutuk aku pasni), aku kene la pegi keje..
oklah, dah panjang sgt ni mengarut ni...


azri(left) & kyrel


en. arsil(left) & fernando torres

editor's note: ni la ofis mate aku, ade ramai lagi..saje je letak picture kyrel & azri sbb mamat dua org ni memang poyo skit..haha..jgn mara yer..tp, fernando torres mmg steady..haha..picture nni mase OGA 2009.

so, bebalik kepada topik keje arini ye, tadi aku ade baca berita harian online yg menyatakan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat akan mengemukakan kepada Kabinet mengenai cadangan memperkenalkan pakej cuti bersalin yang lebih mesra keluarga, termasuk menambah tempoh cuti itu daripada 60 hari kepada 90 hari.

wah, seronok bangat..tp, utk pompuan yg keje gomen je k..kpd yg same spesis dgn aku, korg terima je la cuti free 2 hari(company aku bagi 2 hari je utk suami) or 7 hari utk gomen tu.. sebenarnye banyak pro & kontra jika cuti bersalin tu di panjangkan..yg pro nye, seperti yg kita ketahui, i a lebih mesra keluarga..baby dapat menyusu badan dgn sempurna pada 3 bulan pertama..kontra nya plak, productivity akn drop la brader..aku baru cuti seminggu pon amek mase 3 hari nk cari tune keje bila masuk keja pas cuti..ni kan plak 3 bulan..mau sebulan nk cari tune..lagi satu, yg aku risau kan org siap lupe yg korg keje kat tempat tu lagi..siap mase korg dtg dorg tanye " ye puan, nak cari sape?"..hahahahaha

tp aku suke dgn solution yg dicadangkan oleh beliau (skema giler aku ni..)..nk mewujudkan taska kat ofis..mmg bagus sgt klu camtu..kesian aku tgk kawan2 aku yg ade anak, kul 5.30 sharp terus kene balik amek anak kat nursery..jumpe anak 2 3 jam, dah budak tu kene tido..kejap sgt..dah la ramai yg xdapat bagi susu badan..kluwah aku ni, asik citer pasal susu badan je kan..haha..bkn ape, aku suke gak bace khasiat2 susu badan untuk baby..sekali lagi untuk baby yer..bukan bapak baby..hehe..in fact, ia beganda ganda lebih berkhasiat daripada susu dalam tin tu..


editor's note: picture dania (anak azri ) masa die baby..skrg dah nak masuk 2 tahun dah..weekend ni rasenye..

dah2, panjang makin lame makin panjang pulak aku mengarut ni..so, conclusion utk topik pagi ini , marilah pegi keje pada hari bekerja..klu ari cuti silalah bercuti..dan berilah susu badan kepada anak2 anda..kepada yang ade susu je ye..haha..

last skali, i would like to take this oppurtunity to thank everyone who visit my blog..share some fun, link to my blog! ..cam haram ayat aku..haha..AAK?

Monday, June 7, 2010

1st Post : Hai tawan-tawan



Salam,

Alhamdulillah..siap jugak blog yg paling simple dalam dunia ni..saje je aku nk tulis blog..
cam best je kan.. arini xnak citer banyak2 sangat..korang layan la picture2 budak comel ni yer..

ps/: name die dania..anak member aku (member aku ni poyo skit)..comel x?next post aku letak gambar bapak die plak yer..hehe..woi azri, ajar la aku wat blog ni..huhu
Related Posts with Thumbnails