Wednesday, June 9, 2010

Today is wednesday? not saturday ?!!!

salam,

mesti korg pelik kan..knp title post aku pagi ni camni..sbb nyer arini malas sgt nk bangun nak pi keje...w'pon malas nk pg keje, aku kene la kuatkan semangat dan iltizam untuk pegi keja demi merealisasikan impian negara bagi melahirkan golongan belia yang berwawasan seterusnya membantu membangunkan ekomoni negara..haha..dah macam karangan bahasa melayu mase sekolah dulu2..sbnrnye aku kene la pg keje jgk w'pon malas..sbbnye, kalo x pegi keje, sape yg nak bayar kete, umah,mkn, minum, karaoke, bowling?hehe..w'pon gaji engineer cabuk cam aku ni xde lah byk macam doctor - doctor cun yg ade kat hospital kerajaan tu, tp klu xpegi keje, alamat nye gaji aku akan same macam doctor-doctor yg ade kat bawah jambatan tu la..so, untuk menjaga imej jejaka hensem cam aku ni(azri confirm kutuk aku pasni), aku kene la pegi keje..
oklah, dah panjang sgt ni mengarut ni...


azri(left) & kyrel


en. arsil(left) & fernando torres

editor's note: ni la ofis mate aku, ade ramai lagi..saje je letak picture kyrel & azri sbb mamat dua org ni memang poyo skit..haha..jgn mara yer..tp, fernando torres mmg steady..haha..picture nni mase OGA 2009.

so, bebalik kepada topik keje arini ye, tadi aku ade baca berita harian online yg menyatakan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat akan mengemukakan kepada Kabinet mengenai cadangan memperkenalkan pakej cuti bersalin yang lebih mesra keluarga, termasuk menambah tempoh cuti itu daripada 60 hari kepada 90 hari.

wah, seronok bangat..tp, utk pompuan yg keje gomen je k..kpd yg same spesis dgn aku, korg terima je la cuti free 2 hari(company aku bagi 2 hari je utk suami) or 7 hari utk gomen tu.. sebenarnye banyak pro & kontra jika cuti bersalin tu di panjangkan..yg pro nye, seperti yg kita ketahui, i a lebih mesra keluarga..baby dapat menyusu badan dgn sempurna pada 3 bulan pertama..kontra nya plak, productivity akn drop la brader..aku baru cuti seminggu pon amek mase 3 hari nk cari tune keje bila masuk keja pas cuti..ni kan plak 3 bulan..mau sebulan nk cari tune..lagi satu, yg aku risau kan org siap lupe yg korg keje kat tempat tu lagi..siap mase korg dtg dorg tanye " ye puan, nak cari sape?"..hahahahaha

tp aku suke dgn solution yg dicadangkan oleh beliau (skema giler aku ni..)..nk mewujudkan taska kat ofis..mmg bagus sgt klu camtu..kesian aku tgk kawan2 aku yg ade anak, kul 5.30 sharp terus kene balik amek anak kat nursery..jumpe anak 2 3 jam, dah budak tu kene tido..kejap sgt..dah la ramai yg xdapat bagi susu badan..kluwah aku ni, asik citer pasal susu badan je kan..haha..bkn ape, aku suke gak bace khasiat2 susu badan untuk baby..sekali lagi untuk baby yer..bukan bapak baby..hehe..in fact, ia beganda ganda lebih berkhasiat daripada susu dalam tin tu..


editor's note: picture dania (anak azri ) masa die baby..skrg dah nak masuk 2 tahun dah..weekend ni rasenye..

dah2, panjang makin lame makin panjang pulak aku mengarut ni..so, conclusion utk topik pagi ini , marilah pegi keje pada hari bekerja..klu ari cuti silalah bercuti..dan berilah susu badan kepada anak2 anda..kepada yang ade susu je ye..haha..

last skali, i would like to take this oppurtunity to thank everyone who visit my blog..share some fun, link to my blog! ..cam haram ayat aku..haha..AAK?

4 comments:

  1. Hi. Mekaseh follow blog sy ;)

    Haa jgn mls2 pegi kerja .. hihi

    ReplyDelete
  2. hehe..ok2..thnks follow my blog jgk..=p

    ReplyDelete
  3. saya suka cuti lama2... hahahha

    ReplyDelete
  4. hehe...ibu penyayang la ni yer..=p

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails